Carian  
 
 
 
     
 
Kemudahan
Bahagian
Daerah
Pautan JPS
Maklumat Hujan & Paras Air
Sumber Rujukan
Arkib
 
 
 
 
Buletin
 
 

Lawatan Teknikal Kumpulan Pengguna Air (KPA) Ke IADA Pulau Pinang

 

Khamis, 22 Disember 2016 12:06:12 PM

                               

SELASA, 06 Disember 2016 -  Satu  Program Lawatan Kumpulan Pengguna Air (KPA) daerah Perak Tengah ke Jabatan Pengairan dan Saliran Seberang Perai Utara dan kawasan Pembangunan Pertanian Bersepadu Pulau Pinang (IADA Pulau Pinang) telah dijalankan.

Seramai 30 orang yang terdiri daripada pegawai-pegawai JPS Perak Tengah telah menyertai lawatan ini. Tujuan lawatan ini adalah untuk memberi pendedahan, ransangan dan dorongan kepada pegawai pengairan di Daerah Perak Tengah untuk mempelajari kaedah pengurusan bekalan untuk pengairan dan berkongsi pengalaman serta bertukar pendapat khususnya di dalam konteks pengurusan dan perlaksanaan KPA di kawasan pengairan.

     

     

     

     

     

     

     

     

 

Majlis Temumesra YBhg. Dato KP JPS Malaysia Bersama Warga JPS Perak Tengah

 

Rabu, 12 Oktober 2016 3:42:56 PM

                          

ISNIN, 10 Oktober 2016 – Ketua Pengarah JPS Malaysia, YBhg. Dato’Ir. Haji Zulkefli Bin Hassan telah mengadakan satu lawatan temumesra bersama warga JPS Perak Tengah. Ybhg. Dato’ telah diiringi bersama Timbalan Ketua Pengarah II iaitu YBhg. Dato Ir. Hj. Nasir Bin Md. Noh serta Pengarah JPS Perak iaitu Tuan Hj. Juhaimi Bin Jusoh.

Tepat jam 2.00 petang YBhg. Dato’ KP telah sampai di Pejabat JPS Perak Tengah dan disambut oleh Jurutera Daerah Perak Tengah iaitu En. Masnizan Bin Mustapha. Kemudian, YBhg. Dato’ KP dibawa melawat ke kawasan ruang kerja warga JPS Perak Tengah dan seterusnya ke sesi temumesra bersama di Bilik Gerakan.

Sesi temumesra dimulakan dengan ucapan aluan dari Jurutera Daerah. Kemudian, YBhg. Dato. KP menyampaikan taklimat berhubung berkaitan dengan KPI beliau disamping menerangkan isu berkaitan integriti dan penjawatan untuk penjawat awam. Majlis diteruskan dengan sesi dialog bersama warga JPS Perak Tengah.

Lawatan berakhir pada jam 6.00 petang.

    

    

    

     

    

 

Majlis Penyampaian Watikah Dan Penubuhan Kumpulan Pengguna Air (KPA) Peringkat Daerah Perak Tengah

 

Rabu, 12 Oktober 2016 3:09:55 PM

     

SELASA, 11 Oktober  2016 – Bertempat di Dewan Iskandar , Dhotel Seri Iskandar, satu majlis penyampaian watikah dan penubuhan kumpulan pengguna air (KPA) peringkat Perak Tengah telah diadakan oleh JPS Perak Tengah. Majlis telah dihadiri hampir 100 orang ahli KPA dari kalangan petani yang  mewakili 7 kumpulan dari Skim Pegairan di Perak Tengah.

Majlis dimulakan dengan ucapan aluan dari Pengarah JPS Perak, Tuan Hj. Juhaimi Bin Jusoh dan disusuli dengan ucapan perasmian dari Ahli Parlimen Parlimen Parit iaitu Y.B. Dato’ Haji Mohd Zaim Bin Abu Hassan dan seterusnya merasmikan serta menyampaikan watikah kepada ahli KPA.

Penubuhan KPA ini adalah untuk mempertingkatkan kecekapan pengurusan air disamping dapat memajukan KPA ke arah berdikari dalam merancang, mengurus dan mengendalikan bekalan air secara optima dan berkesan.

Majlis berakhir pada jam 12.00 tengahari.

    

    

    

    

    

1 2 3 
Halaman 1 dari 3
 
Info Terkini

Penambahan Perkhidmatan
JPS Careline

 Talian JPS Careline dengan fungsi utamanya mengendalikan aduan awam, kini telah memperluaskan perkhidmatannya dengan menyediakan maklumat berkenaan :

  1. Paras Air Sungai-sungai Utama
  2. Iklan Tender
  3. Penender Berjaya
  4. Kalendar Peristiwa
  5. Direktori  
Kalendar
Ramalan Cuaca
Bancian
Apakah pendapat anda terhadap laman web Jabatan Pengairan Dan Saliran Daerah Perak Tengah?
Memuaskan
Sederhana
Tidak Memuaskan
 
Statistik Pelawat
Hari ini 71
Semalam 90
Minggu ini 451
Minggu lepas 367
Bulan ini 1285
Bulan lepas 2364
Jumlah 120390
 
     
 
logo JPS

Jabatan Pengairan Dan Saliran, Daerah Perak Tengah
Aras 3, Kompleks Pentadbiran Daerah Perak Tengah, 32610 Bota, Perak Darul Ridzuan.
Tel: 605-371 2141 (Pejabat Am) 605-371 2332 (Jurutera Daerah) Fax: 605-371 2470
Email: webmaster@jpspktgh.gov.my , web@jpspktgh.gov.my

Sesuai dipaparkan menggunakan Internet Explorer 8.0
ke atas dengan resolusi 1024 x 768

Kemaskini Terakhir : Khamis, 22 Disember 2016
Ezyweb Content Management System